MATEŘSKÁ ŠKOLAZÁKLADNÍ ŠKOLAŠKOLNÍ DRUŽINAŠKOLNÍ JÍDELNAMIMOŠKOLNÍ AKTIVITY

BAKALÁŘI Žákovská knížka

Google Classroom

Umíme to

YouTubeTV

esf2

 

Čtenářský kroužek

« zpět
20. 9. 2018

Vážení rodiče, již vloni pracoval v naší knihovně čtenářský kroužek pro žáky IV. a V. třídy. Letos bych chtěla v jeho činnosti pokračovat. Vyučuji český jazyk a literaturu na Přírodovědném gymnáziu PRIGO v Ostravě - Mariánských Horách a práce s knihou mě velmi baví. Čtenářský kroužek by pracoval jednou týdně ve václavovické knihovně, každé úterý od 18. září od 14:00 do 15:00 hod. Od 13:00 hod. bude dětem umožněn pobyt v knihovně pod mým dozorem.

V místní knihovně máme zařízen čtenářský koutek ze sedacích pytlů, které obstaral obecní úřad. Naše práce (zábava) by spočívala v následujících činnostech: čtení vlastních knih, půjčování si knih z knihovny, následné povídání si o přečteném textu, vytvoření ilustrace a obálky ke knize, tvorba komiksu, psaní vlastních textů atp. Nedílnou součástí by bylo mé předčítání z knihy, což mají děti velmi rády. Opět bychom si o všem popovídali. Možná bychom se také pokusili o jednoduchou dramatizaci přečteného textu.

Smyslem kroužku by mělo být vytvoření vztahu dítěte ke knize, čtení jako zábava. V případě zájmu o práci Vašeho dítěte ve čtenářském kroužku vyplňte prosím přihlášku (viz níže) a pošlete po Vašem dítěti. Za kroužek se neplatí. Srdečně zdraví Mgr. Eva Šlosarová!

« zpět