MATEŘSKÁ ŠKOLAZÁKLADNÍ ŠKOLAŠKOLNÍ DRUŽINAŠKOLNÍ JÍDELNAMIMOŠKOLNÍ AKTIVITY

SRPŠ

VELKÁ KRASLICOVÁ STEZKA proběhla

4. 4. 2024 SRPŠ

V průběhu velikonoční svátků mohly děti projít VELKOU KRASLICOVOU STEZKU, kterou pro ně připravilo SRPŠ. Kromě zábavy při luštění tematických tajenek a plnění úkolů, pak na děti čekala sladká odměna.
K velikonoční výzdobě již neodmyslitelně patří KRASLICOVNÍK, nyní plotový. Ten rozkvétá každé jaro malovanými kraslicemi, které navodí tu pravou velikonoční atmosféru. SRPŠ děkuje všem, kdo se přidali k jeho zdobení. Výsledek byl úžasný😊.
 

Den učitelů

4. 4. 2024 SRPŠ

Den učitelů je Den k poctě všech pedagogů a slaví se v den narození Jana Ámose Komenského. Vážíme si práce jeho následovníků, našich učitelů, kterým jsme jménem SRPŠ mohli poděkovat za jejich péči, energii a vzdělávání našich dětí.
 

VELKÁ kraslicová stezka s odměnou

25. 3. 2024 SRPŠ

SRPŠ pro Vás připravilo Velkou KRASLICOVOU stezku, kterou si můžete projít kdykoliv mezi čtvrtkem 28. 3. až pondělím 1. 4. 2024. Její začátek i konec je před vstupem do ZŠ. Čeká vás 26 zábavných úkolů a 2 tajenky. V úterý 2. 4. a středu 3. 4. mezi 7:00 – 8:00 hodinou čeká na každého úspěšného luštitele odměna, vydávat se bude také před vstupem do ZŠ. Stačí předložit vyluštěné tajenky označené jménem a třídou dítěte.

Přejeme hodně zábavy 🥚
 

Kraslicovník na plotě

25. 3. 2024 SRPŠ

Ozdobte s námi Kraslicovník na plotě pro radost nás všech 🥚
 

Rozsvěcení vánočního stromu - proběhlo

3. 12. 2023 SRPŠ

V páteční večer před první adventní nedělí se i u nás rozsvítil Vánoční strom🌲. K této slavnostní události již neodmyslitelně patří zpívání koled a písní dětí z naší mateřské a základní školy, a jako vždy se jim to nadmíru povedlo👍. Hudební zážitek jsme měli navíc obohacen o další úžasné vystoupení Kuby Mullera, který hrál na akordeon vánoční koledy, a koncert skvělé beskydské písničkářky a multiinstrumentalistky Kaczi, která dokázala propojit vystoupení dětí se svým koncertem a rozehřát nás svou hudbou i temperamentem. Komu byla přesto zima, mohl si dát horký vánoční punč, jehož celý výtěžek je věnován dětem z MŠ na nákup vánočních dárků. A když se tato událost doplnila o historický dětský kolotoč, výrobu svíček, Ježíškovu pošta a Zvoničku pro štěstí, vznikl neopakovatelný večer, jehož sváteční atmosféru dokreslily padající sněhové vločky, pravý symbol zimy.
Celé SRPŠ ze ❤děkuje všem rodičů, kteří se zapojili do přípravy tohoto slavnostního večera a také obci Václavovice za zorganizování koncertu Kaczi, která byla krásným obohacením celého programu.
 

LAMPIONOVÝ PRŮVOD - za deště se akce nekoná

10. 11. 2023 SRPŠ

Srdečně Vás všechny zveme na STRAŠIDELNÝ LAMPIONOVÝ PRŮVOD. Přijďte v maskách! Všechny masky budou odměněny! Sraz je v 17h, a čekání na opozdilce si zkrátíme diskotékou. V 17:30 se průvod vydá oblíbenou trasou kolem potoka k bývalému JZD a zpět ulicí Stodolní. Od točny autobusu zpět na hřiště budou připraveny dvě trasy - první pro opravdu odvážné, kteří se rádi bojí, přes bývalé koupaliště a druhá pohádková, pro menší děti, kolem obecního úřadu.
Občerstvení na hřišti v podobě horkého svařáku, čaje nebo horké čokolády na cestu zajištěno. A pokud vám po procházce vyhládne, můžete si nabídnout zelňačku, klobásky nebo vídeňské párky pro děti. Buřty na oheň taky nebudou chybět.
Na všechny těší,
SRPŠ Václavovice a všichni bubáci:)
 

Čokoden

25. 10. 2023 SRPŠ

Splněný dětský sen je mít čokoládový den:). A to se spolku SRPŠ za finančního přispění Nadace OKD Srdcovka povedlo. Putování za čokoládou však nebylo jednoduché, děti se musely vydat před džungli plnou zvířat, přes plantáž, vesnici domorodců až došly k výrobě této sladké pochoutky. Kromě plné bříška si děti odnesly informace o tom, jak se žije lidem ze zemí třetího světa, jak musí i malé děti pracovat na plantáži a jak i my sami můžeme ovlivnit jejich život k lepšímu.
 

Dýňování proběhlo

15. 10. 2023 SRPŠ

Pátek 13 naštěstí nenaplnil svou nešťastnou pověst a akce DÝŇOVÁNÍ🎃, kterou pořádalo SRPŠ Václavovice, se vydařila na výbornou. Nádherné vyřezávané dýně, některé strašidelné, jiné roztomilé, zaplnily celé školní hřiště. Vyřezávaly celé rodiny a výtvory byly nadmíru podařené. Celý program byl obohacen o malováním na kamínky, kreativní výtvarný koutek i dýňovou trasu s odměnou. Nechyběl samozřejmě fotokoutek v selském duchu. Bohaté občerstvení a téměř letní počasí 🌞 dokreslilo příjemnou atmosféru tohoto odpoledne. Kdo přišel, jistě si to spolu s námi užil!
 

Dýňování v pátek 13. 10. 2023

4. 10. 2023 SRPŠ

Všechny Vás srdečně zveme na již tradiční akci "DÝŇOVÁNÍ", která k začátku podzimu neodmyslitelně patří. Vlastní dýni, nůž a lžíci na vydlabávání si přineste s sebou, ostatní bude pro vás zajištěno. Srdečně zve SRPŠ
 

Dětské Radovánky proběhly

10. 6. 2023 SRPŠ

Úžasná taneční vystoupení dětí z MŠ a ZŠ a zážitky, které si děti odnesou jako milou vzpomínku na svá školní léta ve Václavovicích. Radovánky jsou den plný tance, soutěží, her, zábavy a všeho, co si dítě školou povinné může přát. Samozřejmě nemůže chybět i dobré jídlo, pití a krásné počasí. A toho všeho nám bylo dopřálo plnými doušky v sobotu odpoledne, které jako každý rok připravilo SRPŠ. Tak zase za rok:)
 

Dětské Radovánky

23. 5. 2023 SRPŠ

Společné opékání

22. 5. 2023 SRPŠ

Máme za sebou již tři akce na hřišti školy, kdy si děti společně s rodiči a paní učitelkou měly možnost opéct špekáčky a strávit tak společné odpoledne. Rodiče, kteří se ještě neznají, se tak seznámili s ostatními rodiči, děti s radostí využily jak připraveného ohně a opékání, tak i samoobslužného baru.
2.5.2023 se uskutečnila tato akce pro třetí třídu, 11.5.2023 pro třídu čtvrtou a 19.5.2023 pro první třídy. Počasí nám vyšlo a držíme palce, aby i další třídy měly to štěstí na krásné počasí, Samoobslužný bar byl moc fajn, u ohně nám atmosféru zpříjemnila i hra na akordeon nebo vystoupení dětí a věřím, že všichni odešli domů s pěkným pocitem milého odpoledne, stráveného s kamarády.
 

Rozsvěcení Vánočního stromu

17. 11. 2022 SRPŠ

Přijměte prosím pozvání na Rozsvěcení Vánočního stromu v pátek 25. 11. 2022 od 15.30 hod. na školním hřišti. Slavnostní Rozsvěcení stromu spolu se zpíváním koled proběhne v 16.30 hod. Přichystán bude vánoční punč pro děti i dospělé, historický vánoční kolotoč, výroba vánočních svíček, zvonička pro štěstí, Ježíškova pošta i vánoční fotokoutek.

Zve SRPŠ Václavovice
 

Halloweenská bojovka

9. 11. 2022 SRPŠ

Připravili jsme si pro vás malé halloweenské luštění. Mezi školou a školkou na stromech visí hádanky a věříme, že všichni zvládnou vyluštit správnou tajenku. Řešení nám pak sdělíte v pátek na hřišti, kde bude probíhat akce "Lamionový průvod". Za správnou tajenku vás čeká sladká odměna. Těšíme se na vás. Vaše SRPŠ.
 

Lampionový průvod

3. 11. 2022 SRPŠ

tentokrát SVATOMARTINSKÝ! Budeme vyhlížet Svatého Martina na bílém koni i s jeho početnou skupinou rytířů. Určitě to bude stát za to! Všichni jste srdečně zváni! Občerstvení zajištěno.
 

Dýňování 2022

28. 9. 2022 SRPŠ

V pátek 23. 9. 2022 proběhla podzimní akce Dýňování a počasí nám opravdu přálo. Hřiště se velmi rychle zaplnilo a dlabání dýní bylo opravdu místy skoro uměleckým dílem. Děti si v altánku mohly vytvořit netopýra na ruku, masku či mumii a na hřišti je čekala pohádková stezka s tajenkou, drakem a odměnou. K dýňování patří i oheň, proto si každý mohl opéct špekáček, dát si horkou polévku, koláče, čepované pivo nebo kofolu.

Ty nejkrásnější vydlabané dýně byly oceněny a bylo opravdu velmi těžké vybrat z toho množství krásných dýní ty nej. Takovou "třešničkou na dortu" tohoto dne byl krásný fotokoutek v selském stylu, který snad využily všechny rodinky k nafocení svých ratolestí.

Děkujeme všem za účast! Vaše SRPŠ.
 

Radovánky 11. 6. 2022

2. 6. 2022 SRPŠ

V sobotu 11. 6. 2022 se po dvouleté pauze uskutečnily Radovánky a dovolujeme si ohodnotit akci jako mimořádně zdařilou. Počasí nám přálo a na hřišti se snad ještě nikdy nesešlo takové množství lidí. Viděli jsme úžasná vystoupení dětí ze školky a všech tříd ZŠ a byla to opravdu parádní podívaná.

Akce se také zúčastnila skupina Dance for People, se kterou jsme tancovali online za doby pandemie. Teď si mohly děti zatancovat pár choreografií a zhlédnout vystoupení profesionálních tanečníků.

Pak se otevřely všechny přichystané stanoviště pro děti, včetně oblíbeného rybolovu. Děti plnily úkoly celkem na devíti místech a za odměnu pak obdržely originální dárek. Zároveň byly k dispozici tři skákací hrady, lezecká stěna, kreativní tvoření či laserová střelnice. Vynikající občerstvení, hamburgery, guláš, čepovaná kofola a pivo, zmrzlina, k tomu perfektní hudební doprovod – to vše udělalo z této soboty úžasný a nezapomenutelný den.

Děkujeme všem, kteří nám přišli pomoct a těšíme se na další školní rok. Užijte si krásné prázdniny!
 

Vraťme dětem vesnici – v pátek 13. 5. 2022

8. 5. 2022 SRPŠ

Vytvořit den s návratem k lidovým tradicím, řemeslům a zvykům tak, jak jej prožívali naše babičky a dědečkové. Takový cíl si kladlo SRPŠ při přípravě této akce za podpory obce a Nadace OKD Srdcovka. Pátek 13. naštěstí nenaplnil svou pověst, a tak si děti mohly v příjemné atmosféře za doprovodu cimbálovky vyzkoušet na vlastní kůži, jak nelehké je podojit kozu, určit správně obilovinu nebo poznat bylinu podle vůně, zatlouct hřebíky, vyzkoušet si gravírování do dřeva, paličkování nebo třeba pletení košíků. To vše a mnoho dalšího bylo doplněno lidovou muzikou, ukázkou lidových tanců, vepřovými specialitami, čepovaným pivem a vzniklo tak vskutku příjemné odpoledne.
 

Velikonoční zvyky

15. 4. 2022 SRPŠ

Chtěli jsme opět trochu rozveselit a rozzářit plot před školkou, proto jsme zde umístili informační listy o velikonočních zvycích. Jsou zde popsány zvyky v různých zemích, ale i tradice, které se týkají těchto tradičních svátků u nás. Přečtěte si spolu s dětmi zajímavé informace. Zároveň si můžete prohlédnout nádherné obrázky kraslic, které udělaly děti z MŠ a jsou tou nejkrásnější ozdobou. Velmi děkujeme a přejeme všem veselé Velikonoce.
 

Den učitelů

28. 3. 2022 SRPŠ

Den učitelů je den vyhlášený k poctě všech učitelů. Právě 28. březen je spojen s velkým pedagogem Janem Ámosem Komenským, který se před čtyřmi sty léty narodil a pobýval v našem kraji. Vážíme si práce jeho následovníků, našich učitelů, kterým jsme dnes mohli poděkovat za jejich péči, energii a snahu o vzdělávání našich ratolestí.

Všichni ze SRPŠ
 

Vánoční přání

19. 12. 2021 SRPŠ

Mikuláš

5. 12. 2021 SRPŠ

Mik, Miku, Mik, Miku, Mikuláš... tyto a jiné básničky se v pátek nesly napříč všemi třídami. Mikuláš, doprovázen čertem i andělem, zavítal i do naší mateřské i základní školy a rozdával radost a dárečky. Některé děti sice musely slíbit, že se polepší, ale i tak neměl čert téměř žádnou práci. Tak snad děti zůstanou i nadále tak hodné a šikovné.
 

Rozsvícení vánočního stromu

26. 11. 2021 SRPŠ

Po zvážení stavu, že se jedná o venkovní akci místního charakteru, jsme se rozhodli akci uskutečnit. Přísnější nařízení vlády vstupují v platnost až od páteční 18:00 hod., proto bychom vás rádi pozvali na toto předvánoční odpoledne, které v nás snad zanechá trochu té vánoční nálady.

Srdečně všechny zveme na "Rozsvícení vánočního stromu" v pátek 26. 11. 2021. Přijďte se naladit na nadcházející adventní čas, dát si vánoční punč, medovinu, horkou čokoládu či bombardino, poslechnout si koledy, která nám zazpívají naše děti. Máme pro děti připraveno jedno velké překvapení a tím bude historický kolotoč nebo originální výrobu svíček. Jako vždy bude připraveno i občerstvení, koláčky, špekáčky, domácí polévky a oheň na opékání i zahřátí. Ježíškova pošta, zvonička pro štěstí či vánoční fotokoutek – to vše bude i díky podpoře Nadace OKD Srdcovka k dispozici na hřišti. Budeme se na vás těšit. Vaše SRPŠ
 

Lampionový průvod (aktualizováno)

15. 11. 2021 SRPŠ

Lampionový průvod přilákal velké množství dětí i dospělých, kteří si užili nejen samotný průvod s kytarou a harmonikou, ale i závěrečnou ohňovou show, která byla dech beroucí. Svařák tekl proudem a málokteré z dětí dokázalo odolat horké čokoládě se šlehačkou. Za rok se opět těšíme na shledanou.

Srdečně zveme všechny příznivce večerních procházek na parádní lampionový průvod naší krásnou obcí. V pátek 12. 11. 2021 vyjdeme za hudebního doprovodu z hřiště u družiny a opět se tam společně vrátíme. Na hřišti se totiž uskuteční úžasná ohňová show. Jako vždy bude připraveno i občerstvení, koláčky, polévky, čaje, svařák, špekáčky... Těšíme se na krásné lampiony!


 

Dýňování a hry - aktualizace

15. 10. 2021 SRPŠ

Měli jsme tu čest a radost strávit krásné páteční odpoledne se všemi, kteří přišli na naši akci "Dýňování a hry". Hřiště během odpoledne zaplnila opravdu spousta dětí, rodičů a ostatních příchozích a všichni si měli možnost vydlabat dýně, zahrát si dřevěné hry či se občerstvit u našeho stánku. Pro děti byl připraven fotokoutek, ale i zábavný pohádkový kvíz nebo se děti mohly na pódiu naučit skládat Rubikovu kostku, zasoutěžit si,, ale hlavně zahrát si úžasné hry- např.Pukec, fotbálek nebo holandský billiard. Špekáčky, koláče, a jiné dobroty byly samozřejmě k dispozici. Velmi nás těší velká účast a podpora, tímto děkujeme všem, kteří si našli chvilku a byli tady s námi...:-)
 

1 | 2 | 3 | 4